Zdravé a chutné jídlo za co nejkratší dobu

Zdravé a chutné jídlo za co nejkratší dobu

Jak potraviny správně upravovat? Vitariánství, tedy přijímání výhradně syrových potravin rostlinného původu, připravovaných pouze do 42° C, tzv. raw food, se stává poměrně rozšířeným způsobem stravování a také určitým životním stylem. Tepelná úprava pokrmů (a to nejen masa) je však důležitá především pro zneškodnění nežádoucích mikroorganismů, například bakterií Salmonely, E. coli, nebo Listérií.

Vaření je hra

Pokud svou kuchyni vybavíte spolehlivými pomocníky ORGA-LINE, vaření pro Vás bude hra. Držák nožů je tu proto, aby zvýšil bezpečnost Vaší práce v kuchyni. Držák talířů udělá čáru přes rozpočet zbytečným střepům a dopřeje tak trochu klidu lopatce se smetáčkem. Sympatický držák na kořenky poskytne příjemný azyl všem Vašim oblíbeným druhům koření, takže své jídlo

Plnou parou za vitamíny

Plnou parou za vitamíny

Parní trouba je spotřebič, který nám umožňuje vychutnat si identickou chuť a vůni jídla. Vaření v páře není nic nového pod sluncem, znaly ho naše babičky a jeho výhody využívají desetiletí profesionální šéfkuchaři. Tento způsob přípravy zachovává v jídle důležité vitamíny a minerály, umožňuje tepelnou úpravu bez použití tuku a s minimální ztrátou hmotnosti surovin.