vareni
Expert radí, jak vybrat ty nejlepší pomocníky na vaření a pečení
Každému vyhovuje něco jiného, proto je dobré poradit se s odborníky. Znají různé možnosti a výběr v širokém sortimentu vám usnadní. Oslovili jsme je za vás. Co doporučují?
Víte, jak ošetřovat dřevěné vařečky? Vyhněte se těm nejfatálnějším chybám!
V rámci návratu k přírodním materiálům a hesla o udržitelnosti se stále více obracíme na dřevěné pomocníky i v kuchyni. Desky na krájení, servírovací misky, ale i vařečky ze dřeva používali už naši prarodiče a věděli proč. Dřevo je přirozeně antibakteriální, avšak musíte vědět, jak ho používat a chránit.
V kuchyni s fotografem, který víc ohřívá než vaří aneb pohled do života Tomáše Třeštíka
Fotograf Tomáš Třeštík většinu času bydlí v Praze na Letné, kvůli rozhovoru jsme ho navštívili na Vyžlovce, v domku, který tu před pár lety s rodinou postavil vedle svých rodičů a sestry. Byla to velmi inspirativní (a zábavná) návštěva a vy se můžete podívat, jak to u něj vypadá, jak stoluje a co sobě a svým dětem vařívá – nebo jak on sám říká, ohřívá.
Na slovíčko v kuchyni s jazzovým kytaristou Rudy Linkou a jeho manželkou Annou
Další díl seriálu Kuchyň dělá člověka zavítal na jih naší krásné země, konkrétně na Šumavu nedaleko Prachatic. Za kým? Za jedním z nejlepších jazzových kytaristů na světě Rudy Linkou a jeho sympatickou manželkou Annou, která je opravdovou mistryní v kuchyni!
Sumak: Exotické a návykové koření, které oživí kuchyni a pomůže i žaludku
Hledání netradiční chuti a dostupnost různých exotických druhů koření nás nutí zkoušet nové recepty, vůně a chutě. Populární koření je často ideálním „jedlým suvenýrem“ z dovolené. Možná se k vám touto cestou dostalo koření sumak (nazývané také sumah nebo sumach), pocházející z Blízkého východu.
Vařte zdravě jako Bosch
Zdravý životní styl je stále důležitější. Proto je dobré mít kuchyň, která vám pomůže vařit zdravě.
Zpověď nejlepšího z nejlepších: Rozhovor s kuchařem roku Lukášem Čížkem
Lukáš Čížek je aktuálně nejlepší kuchař České republiky. Zvítězil totiž v soutěži Kuchař roku 2022–2023. Kromě toho je členem národního kulinářského týmu, je majitelem a šéfkuchařem restaurace Farma ve Vrchlabí a pořádá kurzy v rámci Gourmet Academy. Zavítali jsme k němu domů do Studence nedaleko Vrchlabí, kde žije se svou přítelkyní.
Léto ve znamení osvěžujících drinků: Připravte si doma netradiční mojito s kiwi a další koktejly, kterým neodoláte
Osvěžte se během tropických dnů lahodným drinkem!
Nezbavujte se kopřiv na zahradě. Připravte si z nich omeletu nebo smoothie
Kopřiva obsahuje mnoho důležitých vitamínů a minerálů, které jsou nezbytné pro správnou funkci našeho těla. Je skvělým zdrojem vitamínu A, který má blahodárné účinky na naše oči, sliznici, kůži a imunitní systém. Zkuste si doma některý z našich receptů a obohaťte své tělo potřebnými vitamíny.
Samosběry jahod jsou v plném proudu: Připravte si chutnou jahodovou marmeládu, domácí zmrzlinu či sladký koláč
Pokud jste si přinesli pár bedýnek jahod domů, nebojte se nechat své kulinářské fantazii volný průběh a využít tyto sladké plody k přípravě originálních a chutných pokrmů.