Recepty_2.jpg

Chuť a vůně Vánoc

05. 01. 2015
Diskuze (0)
Sdílet

Vánoce, to nejsou jen dárky pod stromečkem, ale i dobré jídlo. Vlastnoručně vyrobené pochoutky udělají radost nejen vám, ale i vašim blízkým nebo návštěvám.Kokosovo-medové pracny180 g hladké mouky, 80 g strouhaného kokosu, 50 g moučkového […]

Vánoce, to nejsou jen dárky pod stromečkem, ale i dobré jídlo. Vlastnoručně vyrobené pochoutky udělají radost nejen vám, ale i vašim blízkým nebo návštěvám.

Kokosovo-medové pracny

Kokosovo-medové pracny

Kokosovo-medové pracny180 g hladké mouky, 80 g strouhaného kokosu, 50 g moučkového cukru + na obalení pracen, 1 lžíce medu, 120 g másla + na vymazání formiček, 1 lžička citronové šťávy, 1 lžička rumu K prosáté mouce přidejte kokos, cukr, med, máslo, citronovou šťávu a rum a vypracujte těsto. Vyválejte z něj váleček, ze kterého odkrajujte kousky a vtlačujte je do vymazaných formiček na pracny. Ty pak uložte na plech a pečte při teplotě 160 °C zhruba osm až deset minut. Ještě teplé pracny vyklopte a obalte v moučkovém cukru.Nerezová rádýlka Šikovná nerezová rádýlka s dřevěnou rukojetí vám z rozváleného těsta vykrájejí:

  • třícentimetrové pásky (na trubičky kremrolí),
  • čtverečky 4 x 4, 5 x 5, 6 x 6, 8 x 8 cm (na koláčky a šátečky),
  • obdélníčky 6 x 4 cm (na trubičky),
  • kolečka o průměru 3,5 cm, 5 cm a 6 cm (na linecká kolečka a kynuté koláčky).

Podrobnější informace naleznetena www.sonix.cz.Maminko, vyprávěj o vaření

Maminko, vyprávěj o vaření

Maminko, vyprávěj o vaření

V této knížce může vaše maminka, partnerka nebo babička zachytit rodinné kuchařské tradice a zaznamenat své nejlepší recepty. Obdarované ženě dáte knížkou najevo, jak si vážíte jejího kuchařského umění, a umožníte jí vytvořit si vlastní kuchařku, ve které se podělí o tajemství svých polévek, jídel, moučníků a dalších dobrot. V knížce je také prostor pro vložení fotografií, po vyplnění tak vznikne originální kuchařka, která se stane rodinným pokladem. Více informací na www.babickarstvi.cz.Koření do perníčkůPerníkové koření si můžete namíchat sami ze skořice, mletého hřebíčku, badyánu, anýzu, zázvoru, koriandru, citronové kůry a fenyklu. Poměr jednotlivých koření záleží na vás, vynechat je možné třeba koriandr, zázvor a fenykl, přidat lze kardamom, a nové koření. Každá kuchařka má zkrátka to svoje. Koření do perníčků si můžete objednat také na www.koreni.cz.Rybičky nejen na VánoceTuňák v atraktivním skleněném obalu o hmotnosti 115 g potěší milovníky luxusních tabulí, kdykoli dostanou chuť na něco výjimečného. Pečlivě vybrané maso tuňáka žlutoploutvého je naložené v olivovém oleji a přesný řez masa ve tvaru kvádru je vhodný k servírování například na listovém salátu či jako food fingers. S rybičkami Vasco da Gama získají vaše pokrmy nový chuťový rozměr. Nakupujte také na www.hame-eshop.cz.Zdravé a ekologické pánveKeramický povrch pánví, pečicích forem a plechů Biopan® neobsahuje žádné toxické materiály a při zahřátí nevytváří škodlivé výpary. Je vysoce trvanlivý, neodlupuje se a je odolný proti poškrábání. Součástí každé pánve je ergonomická odnímatelná rukojeť a praktická výlevka, která usnadní servírování pokrmu. Díky silnostěnnému provedení (tloušťka stěn 2,5 mm) se pánev nezkroutí a nezdeformuje se jí dno. www.dedra.czFOTO: SHUTTERSTOCK A ARCHIV FIREM

Chuť a vůně Vánoc

Kategorie: Recepty
Tagy: Flóra na zahradě recepty Vánoce
Sdílejte článek

Diskuze