Kategorie

Recepty

Jahody v košíku
Recepty

Samosběry jahod jsou v plném proudu: Připravte si chutnou jahodovou marmeládu, domácí zmrzlinu či sladký koláč

Pokud jste si přinesli pár bedýnek jahod domů, nebojte se nechat své kulinářské fantazii volný průběh a využít tyto sladké plody k přípravě originálních a chutných pokrmů. 

Přátelé grilují maso
Recepty

Jednoduché recepty na grilování masa, sýrů a zeleniny

Grilování je nejen oblíbenou letní aktivitou, ale je to také skvělý způsob, jak si vychutnat výborné jídlo, a přitom posedět s přáteli či rodinou. Ať už patříte mezi „grilovací“ začátečníky nebo profesionály, zde najdete jednoduché recepty na dokonalé grilované pokrmy.

Jak připravit krátce nakládanou zeleninu do sklenic
Recepty

Naložte si zeleninu: zdravou lahůdku, kterou ocení i vaše střeva!

Krátce nakládaná zelenina je skvělým způsobem, jak obohatit stravu o zeleninu, která vám nejen pomůže se zdravějším životním stylem, ale zároveň vás zasytí. Navíc je také velmi chutná a osvěžující, jelikož si během procesu nakládání zanechává svou výtečnou křupavou chuť. Řekneme si, jaké výhody pro zdraví tato zelenina má a jak si ji můžete připravit.

Jak upéct vepřové maso
Recepty

Užitečné tipy, jak upečete vepřové maso, aby bylo chutné a voňavé

Jestli vás zajímá odpověď na otázku, jak upéci to nejchutnější vepřové maso, jste na správném místě. V článku probereme všechno podstatné, aby vás výsledek okouzlil nejen chutí, ale i vůní a texturou.

Recepty na zeleninové saláty
Recepty

6 vynikajících zeleninových salátů, které vám pomohou odlehčit jídelníček!

Ať už si chcete jídelníček odlehčit proto, že byste rádi zhubli pár kil, či pouze chcete tělu dopřát lehčí stravu, tak právě zeleninové saláty mohou být tou pravou volbou pro vás. Nejen že jsou snadné na přípravu, ale jsou také velmi chutné a bohaté na vitamíny, což oceníte především v období různých viróz. Vyzkoušejte sami některý z níže uvedených receptů a rozmazlete tak své chuťové buňky.

Recepty na pálivá jídla s chilli papričkami
Recepty

Chutné pikantní recepty, které zahřejí a podpoří naše zdraví

Patříte mezi milovníky pálivých jídel, a tak jména jako Carolina Reaper, Habanero či Jalapeňos pro vás nejsou španělskou vesnicí? V tom případě vás potěšíme recepty na vynikající pikantní pokrmy z pálivých papriček, které nejenže díky své pálivosti tělo doslova zahřejí, ale v určité míře také podpoří naši imunitu.

Skladování nedojezených jídel v lednici
Recepty

Ohřívání zbytkových jídel může ohrozit vaše zdraví. Vyhněte se při tom nejčastějším chybám!

Zbytky z připravených jídel mohou být záchranným lanem, když nevíte, co máte uvařit, nemáte čas nebo nové potraviny. Zužitkovat jídla, která jste vařili dny předtím, do posledního zbytku je nejen ekologické, ale i ekonomické. Avšak je třeba vědět, jak na to, a naučit se umění přihřívat zbytky jídla.

Vitamínové shoty pro podporu imunity
Recepty

Sezóna chřipek a nachlazení je tu. Vyzkoušejte vitamínové shoty pro podporu imunity, které skutečně fungují!

Pokud váš imunitní systém funguje normálně, tím menší je pravděpodobnost, že onemocníte, a naopak v případě onemocnění se rychleji zotavíte. Abyste se ujistili, že je váš imunitní systém v nejlepší kondici, vyplatí se přemýšlet o tom, co do svého těla dáváte. Proto jsme pro vás připravili 5 chutných nápojů, které vám pomohou získat živiny, jež vaše tělo potřebuje k podpoře imunitního systému.

Oloupaný česnek
Recepty

Znáte nejjednodušší způsob, jak oloupat a nasekat česnek? Šéfkuchaři používají osvědčenou techniku, která vám přípravu česneku výrazně urychlí

Ať už připravujete kuřecí maso, dušenou zeleninu, karbanátky, marinádu, nebo dresink – česnek udělá každé jídlo ještě chutnějším. Nemluvě o tom, že je plný zdraví prospěšných látek. Jediným problémem je jeho loupání. Tenké vrstvy slupek se neodstraňují nejsnáze, naštěstí i na to vymysleli šikovní kuchaři zjednodušení.

Druhy cibule a cesnak
Recepty

Poznejte užitečné způsoby, jak zužitkovat slupky z cibule a česneku. Možná vás překvapí, na co všechno se dají použít!

Určitě jste už zaznamenali trend co nejlépe zužitkovat každou část rostlin, ovoce a zeleniny. Říká se tomu i vaření „od kořene po stonek“, při kterém žádná část nevyjde nazmar. I naše prababičky to velmi dobře věděly – za jejich časů bylo nemyslitelné vyhodit jakoukoliv část zeleniny – všechno použily. Víte o tom, že i „papírové“ slupky z cibule a česneku vám mohou dobře posloužit?