Recepty vaření

Kostky nadýchaného borůvkového koláče posypané cukrem na modrém talíři.
Recepty

Nadýchaná borůvková bublanina jako od babičky

Šťavnaté borůvky v objetí jemného, voňavého těsta. Tak vypadá dezert, který provoní celou vaši kuchyň a vrátí vás do dětství i prázdnin strávených u babičky. Tato bublanina je navíc snadná na přípravu, k tomu krásně nadýchaná a samozřejmě skvěle chutná. Stačí pár minut práce a máte na stole vynikající moučník třeba k odpolední kávě.

Mladá kuchařka míchá na pánvi v prosvětlené kuchyni; vůně restované cibulky a bylinek slibuje syté, hřejivé jídlo, které potěší smysly.
Recepty

Tradiční české jídlo se probojovalo do top 100 nejlepších na světě. Není to svíčková ani česnečka

Prestižní žebříček TasteAtlas Awards každoročně porovnává stovky tradičních jídel z celého světa. Výsledky vycházejí z více než milionu recenzí a hodnocení od lidí, kteří daná jídla opravdu ochutnali. V aktuálním žebříčku 2024/25 se mezi stovku nejlepších dostalo i jedno české jídlo – i když jen těsně.

Různé ledové kostky s bylinkami a jedlými květy – máta, rozmarýn, heřmánek a růžové lístky.
Recepty

Ledové kostky s bylinkami pro letní drinky, které ohromí vaši návštěvu

Léto je v plném proudu a s ním přichází i touha po něčem studeném, co nás trochu ochladí. Ano, obyčejné kostky ledu umí udělat svou práci, ale když jim dáme trochu nápadu a přidáme do nich bylinky, máme najednou nejen osvěžení, ale i malý kousek krásy na každém stole. Já jsem si výrobu bylinkových ledových kostek zamilovala hlavně proto, že je to jednoduché, rychlé, a navíc dokážou povznést obyčejnou vodu nebo limonádu na úplně jinou úroveň.

Když Renata připravujeu těsto na sušenky, Barry čeká, co upadne.
Kuchyně

Rozhovor s Renátou Fučíkovou: V kuchyni u jedné z nejlepších českých ilustrátorek dětských knih

V čase vánočním je tady speciální díl Kuchyň dělá člověka s výjimečnou ženou jménem Renáta Fučíková. Její jméno jistě znáte, je to velice talentovaná ilustrátorka knih a pohádek pro děti. Ale kromě toho je již osmým rokem autorkou vánočních motivů porcelánu věhlasné německé značky Rosenthal. Renátu jsme navštívili v jejím bytě v centru Prahy. Tak vítejte a veselé Vánoce!

Domácí bujon
Kuchyně

Domácí bujon bez konzervantů: Dosáhněte intenzivní chuti a zdraví v každé lžíci!

Domácí bujon je skvělým základem pro mnoho chutných jídel, jako jsou polévky, omáčky či rizoto. Na rozdíl od kupovaných variant neobsahuje žádné konzervační látky a je bohatší na chuť. Pokud se chcete naučit, jak si ho snadno připravit doma, přinášíme vám 5 praktických tipů, které zaručí výborný výsledek.

Kuchyně

Recepty na jednoduché přírodní super čističe

Co dělat, když chcete mít čistý a voňavý domov, ale nechcete používat chemické přípravky plné agresivních látek a umělých, výrazných vůní? Stejně jako naše prababičky se poohlédněte v kuchyni.

Jídlo v hlavní roli. Rustikální pokrmy v podobě nejrůznějších steaků, krkoviček, ale i pizzy nebo foccacii nejlépe vyniknou na prkénku. Můžete na nich podávat třeba i výběr sýrů. FOTO THINKSTOCK
Kuchyně

Food styling aneb jak naaranžovat jídlo

Jídlo z celkového zážitku nemusí být to hlavní, dojem a pocity utváří vše okolo, tedy prostřený stůl, květiny, atmosféra (svíčky, hudba, vůně), správně zvolené víno. Až potom přichází zlatý hřeb v podobě menu. Nicméně vše musí ladit, jedno bez druhého nebude fungovat.

Novinky

Čtyři předpoklady vynikající chutě kávy

Přemýšleli jste někdy o tom, v čem tkví tajemství skutečně dobré kávy? Odborníci společnosti Tchibo znají, díky svým dlouholetým zkušenostem, tu správnou odpověď. Došli k závěru, že pro finální kvalitu kávy jsou rozhodující čtyři prvky: […]

Zahrada

Kupujeme nový gril

Tradice grilování a barbecue pocházející z anglosaských zemí se definitivně usídlila i na českých zahradách a terasách. Typická vůně grilovaného masa, rozpálených briket nebo plynového grilu už neodmyslitelně doplňuje pohodovou atmosféru jarních a letních měsíců. Pokud ještě svůj gril nemáte, je nejvyšší čas.

Spotřebiče

Gorenje získala ocenění Red Dot za ovládací modul ISCHEF

Ovládací modul pečící trouby iChef značky Gorenje+ obdržel čestné ocenění na přední mezinárodní soutěži Red Dot Design Awards. Oceněná novinka je výsledkem úsilí vývojářského a designového oddělení společnosti Gorenje a byla představena letos v lednu na veletrhu IMM v Kolíně nad Rýnem. Elektronický ovládací modul s velkým barevným displejem představuje v současnosti nejmodernější dotykové ovládání a významný krok kupředu ve vývoji domácích spotřebičů. Pečící trouby s touto technologií budou u nás k dostání od dubna ve specializovaných studiích Kuchyně Gorenje.