peceni
Bábovka netradičně: Vyzkoušejte ji s pivem či v duhovém zbarvení
Bábovka je typický moučník, který často chystaly hospodyňky po nedělním obědě ke kávě či jako sladkou snídani. Kromě klasických receptů na dvoubarevnou bábovku vyzkoušejte alespoň jeden ze tří méně obvyklých. Máte chuť na duhovou bábovku, která je zajímavá především svým vzhledem po rozkrojení, nebo otestujete recept na bábovku z olivového oleje?
Peče celá země: Na slovíčko v kuchyni s cukrářem Josefem Maršálkem
Josefa Maršálka můžete znát jako porotce cukrářské show Peče celá země nebo jako autora špičkových cukrářských kuchařek. Tu poslední vydal teprve nedávno.
Dubnový HOME plný inspirace! Návštěva chalupy snů, v kuchyni se známým cukrářem i kreativní novinky
V novém vydání najdete inspirativní návštěvy, rozhovor se známým cukrářem i novinky z kreativního veletrhu, které potěší nejednoho nadšence do DIY projektů.
Užitečné tipy, jak upečete vepřové maso, aby bylo chutné a voňavé
Jestli vás zajímá odpověď na otázku, jak upéci to nejchutnější vepřové maso, jste na správném místě. V článku probereme všechno podstatné, aby vás výsledek okouzlil nejen chutí, ale i vůní a texturou.
5 nejčastějších chyb při pečení, které mohou zničit vaše koláče, zákusky či dorty
Určitě chcete, aby vaše příprava koláčů a zákusků dopadla na výbornou. Bohužel ne vždy je tomu tak a i ten nejlepší kuchař má právo na omyl. Znáte nejčastější chyby při pečení? Těmto se vyplatí (i dá) předem vyhnout!
Vaří a pečou, ale i odsávají a mají vše pod kontrolou: zaostřeno na nejnovější varné desky
Vaří a pečou, ale i odsávají, snímají a mají vše pod kontrolou. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější varné desky na trhu, které překvapí moderními funkcemi i designem.
Originální dárky pro novomanžele
Představujeme prémiové kuchyňské potřeby, náčiní a doplňky od předních světových výrobců.
Ještě dostupnější kouzlo páry
Využívání páry při pečení je stále oblíbenější. Pečivo, maso i zelenina jsou křupavější, zároveň se ale nevysuší. Pára je perfektní také pro kynutí těsta nebo pečení pečiva, ale i šetrné rozmrazování a rovnoměrné ohřívání. S neustále se rozšiřující nabídkou modelů jsou trouby s využitím páry stále dostupnější širšímu okruhu zákazníků.
Zdravé a chutné jídlo za co nejkratší dobu
Jak potraviny správně upravovat? Vitariánství, tedy přijímání výhradně syrových potravin rostlinného původu, připravovaných pouze do 42° C, tzv. raw food, se stává poměrně rozšířeným způsobem stravování a také určitým životním stylem. Tepelná úprava pokrmů (a to nejen masa) je však důležitá především pro zneškodnění nežádoucích mikroorganismů, například bakterií Salmonely, E. coli, nebo Listérií.
Pro venkovní oslavy
V létě můžete všechny domácí oslavy, ať už s rodinou nebo přáteli, pořádat venku na zahradě. Co všechno se vám může hodit? Máme pro vás pár tipů. Slunečník ke griluPro větší komfort při grilování si pořiďte […]