švestky

Jak dostat zahradu po zimě zpět do formy
Přestože za okny stále vládne zima, zahrada už pomalu, ale jistě vyžaduje vaši pozornost. Pokud se o ni začnete starat ještě dříve, než jaro naplno propukne, odvděčí se vám svými plody a krásou po celý rok. Únor a březen jsou ideálními měsíci pro začátek zahrádkářských prací.

Chladíme, zavařujeme, uskladňujeme
Téma správného uchovávání potravin je aktuální nejen v létě, obzvláště je-li tak horké, jako bylo to letošní, ale i na podzim, kdy řešíme, co se štědrou nadílkou z přírody. Z krátkodobého hlediska je efektivní uložit úrodu do chladu, pokud si ji však chceme uchovat přes celou zimu, nezbývá než ji zamrazit, nebo ještě lépe zavařit či usušit…

Food styling aneb jak naaranžovat jídlo
Jídlo z celkového zážitku nemusí být to hlavní, dojem a pocity utváří vše okolo, tedy prostřený stůl, květiny, atmosféra (svíčky, hudba, vůně), správně zvolené víno. Až potom přichází zlatý hřeb v podobě menu. Nicméně vše musí ladit, jedno bez druhého nebude fungovat.