vareni
Domácí bujon bez konzervantů: Dosáhněte intenzivní chuti a zdraví v každé lžíci!
Domácí bujon je skvělým základem pro mnoho chutných jídel, jako jsou polévky, omáčky či rizoto. Na rozdíl od kupovaných variant neobsahuje žádné konzervační látky a je bohatší na chuť. Pokud se chcete naučit, jak si ho snadno připravit doma, přinášíme vám 5 praktických tipů, které zaručí výborný výsledek.
Rozhovor s Milošem Staňkem: Učí vařit ty nejlepší a miluje krupičnou kaši
Miloš Staněk je jedním z dvojice majitelů sítě prodejen Potten & Pannen – Staněk, které prodávají opravdové klenoty do kuchyně a pro stolování. Bývalý restauratér, kuchař a v současnosti spolumajitel prémiové školy vaření Gourmet Academy, kde učí vařit nebo péct největší špičky českého gastro světa, nebo skvělé asijské restaurace na Újezdě. Navštívili jsme ho v jeho venkovském sídle v jičínském okrese, které původně sloužilo jako škola. Místo má neskutečného genia loci, Miloš je navíc opravdu skvělý hostitel a výborně vaří. To by asi na úvod stačilo, tak tedy vítejte u něj!
Rozhovor: V kuchyni s módní návrhářkou Liběnou Rochovou. Co by uvařila, kdyby chtěla udělat dojem?
Liběna Rochová patří již mnoho let k předním českým módním návrhářkám. Je nám proto opravdu velkou ctí, že nám poodhalí své krásné brněnské bydlení právě tato ikona (nejen) fashion designu a zároveň profesorka oděvního designu na pražské UMPRUM. Její estetické cítění na vás dýchne i ze způsobu vaření a stolování. Tak vítejte!
Expert radí, jak vybrat ty nejlepší pomocníky na vaření a pečení
Každému vyhovuje něco jiného, proto je dobré poradit se s odborníky. Znají různé možnosti a výběr v širokém sortimentu vám usnadní. Oslovili jsme je za vás. Co doporučují?
Víte, jak ošetřovat dřevěné vařečky? Vyhněte se těm nejfatálnějším chybám!
V rámci návratu k přírodním materiálům a hesla o udržitelnosti se stále více obracíme na dřevěné pomocníky i v kuchyni. Desky na krájení, servírovací misky, ale i vařečky ze dřeva používali už naši prarodiče a věděli proč. Dřevo je přirozeně antibakteriální, avšak musíte vědět, jak ho používat a chránit.
V kuchyni s fotografem, který víc ohřívá než vaří aneb pohled do života Tomáše Třeštíka
Fotograf Tomáš Třeštík většinu času bydlí v Praze na Letné, kvůli rozhovoru jsme ho navštívili na Vyžlovce, v domku, který tu před pár lety s rodinou postavil vedle svých rodičů a sestry. Byla to velmi inspirativní (a zábavná) návštěva a vy se můžete podívat, jak to u něj vypadá, jak stoluje a co sobě a svým dětem vařívá – nebo jak on sám říká, ohřívá.
Na slovíčko v kuchyni s jazzovým kytaristou Rudy Linkou a jeho manželkou Annou
Další díl seriálu Kuchyň dělá člověka zavítal na jih naší krásné země, konkrétně na Šumavu nedaleko Prachatic. Za kým? Za jedním z nejlepších jazzových kytaristů na světě Rudy Linkou a jeho sympatickou manželkou Annou, která je opravdovou mistryní v kuchyni!
Sumak: Exotické a návykové koření, které oživí kuchyni a pomůže i žaludku
Hledání netradiční chuti a dostupnost různých exotických druhů koření nás nutí zkoušet nové recepty, vůně a chutě. Populární koření je často ideálním „jedlým suvenýrem“ z dovolené. Možná se k vám touto cestou dostalo koření sumak (nazývané také sumah nebo sumach), pocházející z Blízkého východu.
Vařte zdravě jako Bosch
Zdravý životní styl je stále důležitější. Proto je dobré mít kuchyň, která vám pomůže vařit zdravě.
Zpověď nejlepšího z nejlepších: Rozhovor s kuchařem roku Lukášem Čížkem
Lukáš Čížek je aktuálně nejlepší kuchař České republiky. Zvítězil totiž v soutěži Kuchař roku 2022–2023. Kromě toho je členem národního kulinářského týmu, je majitelem a šéfkuchařem restaurace Farma ve Vrchlabí a pořádá kurzy v rámci Gourmet Academy. Zavítali jsme k němu domů do Studence nedaleko Vrchlabí, kde žije se svou přítelkyní.