Zdroj: DERECK HARD

Jak vaří špičkový módní fotograf? Nahlédněte do kuchyně Lukáše Kimličky

11. 01. 2024
Diskuze (0)
Sdílet

Pokud se zajímáte o módu, jméno Lukáš Kimlička vám určitě bude povědomé. Je to jeden z předních módních fotografů na Slovensku a jeho práci můžete vidět také v českých fashion a lifestyle magazínech. Jestli vás zajímá, jak a kde tenhle sympatický mladý muž bydlí, jste na správné adrese.

Bydlení ve stylu od všeho něco

Kde momentálně bydlíte a s kým?

V současné době bydlím v Malackách a žiji sám. I když bych si moc přál psa, neměl bych na něj čas.

Jak byste popsal své bydlení v jedné krátké větě?

Útulné, trochu vintage, trochu moderní, takové akorát pro mě…

Stěna Lukáše Kimličky

V bytě dominuje sbírka váz, která je opravdu impozantní. Zdroj: DERECK HARD

Vajíčka vedou

Platí u vás doma, že kuchyně je srdcem bytu?

Ano, protože mám kuchyň spojenou s obývacím pokojem, je to takové srdce celého bytu, kde trávím čas se svými přáteli.

Přečtěte si také:
Zpověď nejlepšího z nejlepších: Rozhovor s kuchařem roku Lukášem Čížkem

Čeho si na své kuchyni nejvíce považujete a proč? 

Například toho, že mám varnou desku hned u okna. Když vařím, mám krásný výhled a rád sleduji, co se děje venku.

Mixér

Lukáš přiznává, že si nedokáže představit svůj den bez dobrého smoothie. Na jeho přípravu používá mixér od značky SMEG. Zdroj: DERECK HARD

Vyjmenujte tři věci, bez kterých se v kuchyni neobejdete. 

Mixér na smoothie, kávovar a pánev!

Jaká ingredience vám v lednici nebo ve spíži nikdy nesmí chybět?

Kuřecí maso, zelenina, rýže a vajíčka.

Co jste naposledy uvařil/upekl?

Naposledy jsem si dělal k snídani vajíčka.

Základní recepty u hlasu Dyka

Považujete se za dobrého kuchaře? Co byste uvařil vzácné návštěvě, kdybyste chtěl udělat opravdu dojem?

Nepovažuji se za dobrého kuchaře, ale zvládám takové jednoduché základní recepty. Asi bych udělal grilovaný hovězí steak a k němu hranolky ze sladkých brambor a dobrý salát.

Co vy a hudba? Co si rád pustíte třeba při vaření? 

Při vaření si často pouštím hudbu. Momentálně nejraději poslouchám Vojtu Dyka nebo Ondřeje Brzobohatého.

Křesílko u velkého obrazu

Lukáš nejraději odpočívá v tomto vintage italském křesle. Zdroj: DERECK HARD

Která světová kuchyně je vaše nejoblíbenější? 

Italská a asijská.

Máte oblíbený nějaký originální pokrm, u kterého byste se podělil o recept s našimi čtenáři?

Je to takový rychlý recept, kterému říkám „falešné“ rizoto. Je to v podstatě jen rýže, kuřecí maso a zelenina smíchaná dohromady. A posypané parmazánem.

Přečtěte si také:
Peče celá země: Na slovíčko v kuchyni s cukrářem Josefem Maršálkem

Mramorové talíře se zlatými příbory

Kdybyste si mohl vybrat kohokoliv na světě, s kým povečeříte, kdo by to byl?

Můj oblíbený fotograf Mario Testino.

Dáváte přednost velkým hostinám, kdy se sejde hodně lidí u jednoho stolu, nebo jste spíš pro komornější stolování?

Jsem spíše pro komornější stolování. Ale jednou za čas je velká rodinná hostina taky fajn.

Rizoto v mramorovém talíří

„Často a rád vařím ,falešnéʻ rizoto. Je to rychlé a neušpiní se při tom celá kuchyně.“ Zdroj: DERECK HARD

Patří k výjimečným okamžikům u vašeho stolu i nějaký slavnostní jídelní servis? 

Mám rád pěkné stolování, ale moc si ho nedopřávám. Rád používám mramorové talíře, zlaté příbory a broušené sklo.

K jídlu patří nedomyslitelně i pití. Povíte nám, jaké máte rád alko a nealko? 

Nejraději piji čistou vodu z kohoutku, nemám rád perlivé nebo slazené nápoje. Co se týče alkoholu, mám rád červené víno.

Socha vedle knih

Kromě váz si Lukáš rád kupuje i knihy o módě a umění. Zdroj: DERECK HARD

Co byste doporučil za kuchyňskou vychytávku, kterou jste v poslední době objevil? 

Domácí gril na maso a zeleninu. Koupil jsem si ho teprve nedávno a docela rád na něm připravuji jídlo.

Co vám ve vaší kuchyni chybí, aby se stala kuchyní snů?

Mám v ní vše, co potřebuji, takže je to kuchyně snů, kdykoli se sejde parta dobrých lidí.

Fotogalerie

Redakčně zpracovala: Lucia Blažiová 
Foto: Dereck Hard
Zdroj: časopis HOME

Kategorie: Kuchyně
Tagy: celebrity mramor rozhovor
Sdílejte článek

Diskuze