Zdroj: Dereck Hard

Rozhovor: Známý skateboardista Martin Pek nám ukázal svůj domov a jeho oblíbené jídlo

02. 09. 2024
Diskuze (0)
Sdílet

Martin Pek patří k našim nejlepším skateboardistům. Byl několikrát mistrem České republiky, ale také vyhrál domácí Mystic Sk8 Cup, prestižní závod patřící do série světového poháru. Nikoho tedy určitě nepřekvapí, že je součástí českého národního skate teamu. Martin je zastánce zdravého životního stylu aktivního člověka, který se zajímá o kvalitní jídlo a správnou životosprávu. Pojďme společně nahlédnout k němu domů na Prahu 4 a do jeho kuchyně!

Kde momentálně bydlíte a s kým?

Bydlím momentálně s přítelkyní v bytě, který jsme si sami podle svých představ zrekonstruovali.

Sdílíte obydlí také s nějakými němými tvářemi?

Jediná poloněmá tvář je momentálně náš syn Mason, který se už začíná slušně projevovat.

Masonův svět.

Masonův svět. Zdroj: Dereck Hard

Jak byste popsal svoje bydlení v jedné krátké větě?

Útulný a čistý rodinný byt.

Platí u vás doma, že kuchyně je srdcem bytu?

Máme propojenou kuchyň a obývák, takže srdcem našeho bytu je právě tento prostor.

Přečtěte si také:
Rozhovor s Milošem Staňkem: Učí vařit ty nejlepší a miluje krupičnou kaši

Čeho si na své kuchyni nejvíce považujete a proč?

Mám rád prostornou kuchyňskou desku, kde můžu v klidu připravovat, co je potřeba, jak pro sebe, tak i pro malého.

Vyjmenujte tři věci, bez kterých se v kuchyni neobejdete.

Nože, hrnce, varná deska.

Zwilling Fourstar samoostřící blok s noži.

Zwilling Fourstar samoostřící blok s noži. Zdroj: Dereck Hard

Jaká ingredience vám v lednici nebo ve spíži nikdy nesmí chybět?

Skořice.

Co jste naposledy uvařil?

Rajskou s těstovinami pro malého.

Považujete se za dobrého kuchaře? Co byste uvařil vzácné návštěvě, kdybyste chtěl udělat opravdu dojem?

Záleží, jestli by ta návštěva měla ráda maso. Pokud ano, tak bych udělal steaky se zeleninou. Pokud ne, tak umím skvělé veganské červené kari s bramborami.

Přečtěte si také:
Rozhovor: V kuchyni se šéfkuchařem Filipem Sajlerem. Nikdy mu nesmí chybět potřebné ingredience

Co vy a hudba? Co si rád pustíte třeba při vaření?

Hudbu miluju, takže si pouštím většinou nějaké sety. Nejoblíbenější je Ben Böhmer.

Která světová kuchyně je vaše nejoblíbenější?

Nejoblíbenější je vietnamská kuchyně, ale nejraději vařím italskou.

Máte oblíbený nějaký originální pokrm, u kterého byste se podělil o recept s našimi čtenáři?

Momentálně si doma ohřívám na pánvi Yes krabičky, protože chci jíst kvalitní rozmanité jídlo a mít přehled o svých kaloriích. Většinou si tedy dám zvlášť omáčku, do které přidám trochu vody a pomalu ohřeji. Pak přidám na stranu přílohu a jídlo je hotové. V poslední době jsem si i dost oblíbil smoothie od Natur proteinu, kdy stačí obsah sáčku smíchat s 250 ml vody nebo mléka. Já používám rostlinné mandlové nebo kokosové a dozdobím chia semínky a například borůvkami. Co se týká potréninkového jídla, tak mám nejraději protein s banánem a tajnou přísadou skořicí. Dá to tomu vždy příjemnou chuť a baví mě to pokaždé. Dávám tam 300 ml mandlového mléka, 1 banán (záleží na velikosti, takže někdy půlku) a na závěr půlku čajové lžičky skořice.

Oblíbený protein s banánem a skořicí.

Oblíbený protein s banánem a skořicí. Zdroj: Dereck Hard

Preferujete sladké, nebo slané?

Slané se sladkým.

Hranolky, nebo salát?

Záleží na situaci. Mám rád obojí. Hranolky samozřejmě ne tak často. Saláty tedy u nás doma převládají.

Kávu, nebo čaj?

Poslední dobou většinou káva.

Kdybyste si mohl vybrat kohokoliv na světě, s kým povečeříte, kdo by to byl?

Will Smith. Je to můj oblíbený herec, a tak si myslím, že by to byla skvělá zábava a příjemné popovídání.

V poslední době si trochu připadám jak na kolotoči, takže je potřeba se někdy odreagovat.

V poslední době si trochu připadám jak na kolotoči, takže je potřeba se někdy odreagovat. Zdroj: Dereck Hard

Dáváte přednost velkým hostinám, kdy se sejde hodně lidí u jednoho stolu, nebo jste spíš pro komornější stolování?

Rád sdílím jídlo se svou rodinou nebo přáteli, kdy každý může ochutnávat z jednoho stolu.

Patří k výjimečným okamžikům u vašeho stolu i nějaký slavnostní jídelní servis?

Zatím ne, ale až se s přítelkyní přestěhujeme do baráčku, tak si tam určitě své místo najde.

K jídlu patří neodmyslitelně i pití. Povíte nám, jaké máte rád alko a nealko?

Nealko mám nejraději neperlivou vodu, konkrétně Aquila, a alkohol prosecco.

Co byste doporučil za kuchyňskou vychytávku, kterou jste v poslední době objevil?

Kvalitní držák na kvalitní nože, který má v sobě brousek. A mimo kuchyň bych jmenoval PS5. Neustálé akce, natáčení, tréninky a náš malý prcek mi v poslední době dávají dost zabrat, a tak rád u něčeho vypnu. Takže si rád někdy zahraji navečer Fortnite. Minulý rok jsem daroval svému tátovi svůj starý PS4 Pro a v 65 letech se to naučil hrát. Takže když se poštěstí, hrajeme spolu a ještě s mým švagrem a synovcem, kterému je 8 let a je to už nyní skvělý hráč. Prostě čtyři generace v jednom.

Akupresurní podložka na nohy, kterou mám u vstupu do kuchyně, a téměř pokaždé, co jdu kolem, si na nií na chvíli stoupnu. Skvěle to uvolňuje svaly a pomáhá uvolnit od stresu a napětí.

Akupresurní podložka na nohy, kterou mám u vstupu do kuchyně, a téměř pokaždé, co jdu kolem, si na nií na chvíli stoupnu. Skvěle to uvolňuje svaly a pomáhá uvolnit od stresu a napětí. Zdroj: Dereck Hard

Co vám ve vaší kuchyni chybí, aby se stala kuchyní snů?

Chyběly nám právě ty kvalitní nože, které jsme teď pořídili.

FOTOGALERIE

Odpovědná redaktorka: Lucia Blažiová
Foto: Dereck Hard, www. dereckhard.com

Kategorie: Návštěvy domů
Tagy: byt design rozhovor
Sdílejte článek

Diskuze