
Velikonoce se blíží! Co přichystat na stůl? S těmito 6 ověřenými recepty budete připraveni
Blíží se svátek Velikonoc, který si již tradičně spojujeme s barvením vajíček, pletením pomlázek a v neposlední řadě pečením dobrot. Ostatně, co by také byly Velikonoce bez kulinářských tradic? A právě proto vám přinášíme ty nejlepší recepty na tradiční velikonoční pečivo, ať už toužíte po chutném beránkovi, nadýchaném mazanci nebo sladkém jidáši.

5 výhod pampeliškového kořene, které podpoří vaše zdraví. Vyzkoušejte z něj tyto chutné recepty!
Pampeliškový kořen není pouze obyčejnou bylinou, která roste u vás na trávníku. Celá rostlina v sobě totiž skrývá úžasné zdravotní benefity – zvlášť kořen pampelišky. V článku společně prozkoumáme jeho potenciál a inspirujeme vás lahodnými recepty, jak můžete začlenit tuto přírodní lahůdku do vaší stravy.

Lososová hostina: 5 neodolatelných receptů, které rozproudí chuťové buňky!
Vítejte v říši luxusu a lahodných chutí, kde se losos stává králem talíře! Připravte se na gastronomickou jízdu plnou elegance a špičkových receptů, které povznesou nejen vaše chuťové pohárky, ale i kulinářské umění.

Zažijte Indii na talíři: Jednoduché a exotické recepty, které zvládne každý
Tradiční indická kuchyně je prosycená nezapomenutelnými vůněmi a mimořádnými chutěmi. Její pokrmy jsou tak charakteristické a nezaměnitelné, že svým aroma dokáží v malém okamžiku připomenout prožitky nebo místa. Tradiční indické pokrmy jsou čím dál více populární a díky široké nabídce obchodů s typickými surovinami jsou i přístupné. Vyzkoušejte některé kořeněné ve své kuchyni.

Znáte rostlinu, která sytí půl miliardy lidí? Vyzkoušejte mnohostranný maniok!
Maniok je tropická rostlina, která je v různých částech světa základní surovinou pro přípravu pokrmů. Maniok jedlý je skutečně mnohostranný. Nejen, že živí více než půl miliardy obyvatel, ale jeho využití najdeme i v kosmetickém průmyslu. Kromě maniokové mouky se maniok jedlý používá při výrobě piva, různých alkoholických nápojů nebo krmiv pro zvířata. V potravinářském průmyslu se zpracovávají především hlízy manioku.

Valentýnská tříchodová večeře: Recepty, které očarují chuťové buňky i srdce
Je tady den plný lásky a romantiky. A co je lepšího, než když v tento slavnostní den překvapíte svou drahou polovičku nějakým dobrým jídlem? Z tohoto důvodu jsme pro vás připravili kulinářského průvodce, který spojuje chuťový zážitek s nádechem romantiky. Tyto recepty nejenže zahřejí srdce vašeho partnera, ale také rozechvějí vaše chuťové buňky.

Záchrana jídla: Poradíme, jak využít zbytky masa, luštěnin či ovoce
V Evropské unii se každoročně vyhodí téměř 59 milionů tun potravin, což představuje 131 kg odpadu na osobu za rok. Více než polovinu tvoří odpad přímo z domácností.

Bábovka netradičně: Vyzkoušejte ji s pivem či v duhovém zbarvení
Bábovka je typický moučník, který často chystaly hospodyňky po nedělním obědě ke kávě či jako sladkou snídani. Kromě klasických receptů na dvoubarevnou bábovku vyzkoušejte alespoň jeden ze tří méně obvyklých. Máte chuť na duhovou bábovku, která je zajímavá především svým vzhledem po rozkrojení, nebo otestujete recept na bábovku z olivového oleje?

Perníčky jsou vánoční must-have. Vyzkoušejte je ve zdravé či švédské variantě
Měkké perníčky tradičně patří k vánočním svátkům společně s dalšími druhy cukroví. V historii patřily poddajné medové perníčky k velkému luxusu kvůli velmi vysoké ceně koření. Vyzkoušejte recept na okamžitě měkké perníčky, jejich zdravou variantu nebo skandinávskou obdobu vánočních perníčků.

Mexická kuchyně zahřeje tělo a potěší oko. Vyzkoušejte ty nejznámější pokrmy
Mexická kuchyně je typická svou barevností, kořením, fazolemi a pálivými papričkami, které prohřejí tělo. Mexická kuchyně je dokonce součástí nehmotných památek UNESCO. Jaké jsou tradiční recepty mexické kuchyně? Často hraje prim chilli paprička, guacamole a spousta zeleniny.