
Kuchyně od povrchu ke dnu: Laminát, kámen, dřevo nebo akrylát?
V kuchyni trávíme denně tolik času, že je nutné, abychom si s ní rozuměli. Aby se nám líbila, aby byla ergonomicky správně řešená a aby byla praktická. Její praktičnost závisí také na výběru materiálu. A že je z čeho vybírat.

Renovujete kuchyň? Těchto 5 věcí vám pomůže a ušetří nervy
Pokud už vás netěší vaření ve vaší staré kuchyni, nastal nejvyšší čas na změnu. Co říkáte? Sepsali jsme pro vás 5 věcí, které byste měli znát ještě před tím, než si vyhrnete rukávy a pustíte se do práce.

Kuchyň a jídelna v ocelovém hávu
Kuchyň a jídelna s čistými tvary v ocelovém hávu budou nevšední a nadčasové. Charakteristické je pro ně masivní dřevo, doplňky výrazných barev a třešničkou na dortu jsou dominantní industriální svítidla.

Jak využít každý centimetr v kuchyni
Kuchyň v malém prostoru je útulná a příjemná. Na to, abyste se tak v ní cítili, je potřeba propojit její vizuální stránku s funkčností. Řešením je pečlivé plánování, dobrý výběr nábytku a doplňků tak, abyste využili každý centimetr.

Jak naplánovat kuchyni?
Jaká by měla být? Malá, velká, rohová, s ostrůvkem, dřevěná, lesklá, nebo úplně jiná? Nechte se inspirovat a vyberte si kuchyň a doplňky přímo na míru vašemu vkusu a představám.

Jak uspořádat a vybavit moderní kuchyň
Kuchyň už nebývá striktně oddělenou místností, sloužící výhradně k přípravě jídel, ale často je součástí jídelny nebo obývacího pokoje. Je to prostor, kde se žije, kde spolu rodina tráví většinu času. Dbejte proto na kvalitu zvolených materiálů i na estetický výběr kuchyňských a jídelních doplňků.

Moderní kuchyně na míru je luxusní záležitost
V kuchyni trávíme mnoho času a je velmi důležitým prostorem. Mnohdy je kuchyně spojena s jídelnou, proto v ní nejen vaříme, ale také si vychutnáváme snídaně, obědy a večeře. Je to takové útulné místo setkání celé rodiny a přátel.

Zdravé a chutné jídlo za co nejkratší dobu
Jak potraviny správně upravovat? Vitariánství, tedy přijímání výhradně syrových potravin rostlinného původu, připravovaných pouze do 42° C, tzv. raw food, se stává poměrně rozšířeným způsobem stravování a také určitým životním stylem. Tepelná úprava pokrmů (a to nejen masa) je však důležitá především pro zneškodnění nežádoucích mikroorganismů, například bakterií Salmonely, E. coli, nebo Listérií.

Dřevěné kuchyně jsou kvalitní, odolné a opravdu jedinečné. Inspirujte se!
Dřevo je estetický i funkční materiál, který dýchá, reaguje na vnější vlivy a výborně se hodí k výrobě kuchyňských skříněk, linek a dalších interiérových doplňků. Dřevěné kuchyně jsou kvalitní, odolné a při dodržení některých zásad opravdu jedinečné.

Jak vypadá kuchyň plná odhodlání, elánu a lásky k dobrému jídlu
Žádné nutné zlo, ale hodně odhodlání, elánu a lásky. Lásky k dobrému jídlu, jeho estetickému ztvárnění a především jeden k druhému. Také to je patrné v kuchyni „foodblogerky“ Moniky z blogu LaPetit, která si ji spolu s manželem zařídila přesně podle svých představ.