Jak se dá chladná garáž přeměnit na útulné rodinné bydlení

V průmyslové oblasti ve východní části Amsterdamu se podařilo z chladné industriální garáže vy-tvořit bydlení, které dokáže obyvatelům poskytnout plnohodnotný pocit domova.
Reklama
foto: freshome.com

foto: freshome.com

Klíčovým faktem při celé renovaci bylo zachování dědictví. To přispělo k vytvoření originálního a funkčního interiéru. Otevřené dispoziční řešení ve tvaru písmene Y dává rodině prostor pro socializaci a trávení společných volných chvil.

Reklama

Přečtěte si také: Garsonka, která fascinuje i po 20 letech od rekonstrukce

foto: freshome.com

foto: freshome.com

foto: freshome.com

foto: freshome.com

Celková velikost domu je 115 metrů čtverečních, což návrhářům otevřelo ruce při plánovaných změnách interiéru.

foto: freshome.com

foto: freshome.com

Prostor je rozdělen do tří zón – kuchyň, obývací prostory s knihovnou a nakonec dětský pokoj a ložnice. Kuchyň a obývací pokoj jsou orientovány na světlejší, avšak mnohem rušnější stranu ulice. Naopak, dětský pokoj a ložnice se nacházejí na opačné straně, která poskytuje mnohem více soukromí.

foto: freshome.com

foto: freshome.com

Zachování průmyslových prvků pomohlo okořenit celkový vzhled interiéru. Jsou to například betonové podlahy, které se nacházejí v celém bytě, vysoké stropy či ocelová okna a zárubně. V kuchyni dominuje velká kuchyňská linka s mramorovou deskou, otevřenými a zavřenými skříňkami, ale zejména čistota a jednoduchost využitých materiálů. Fádnost bílé a šedé barvy skvěle oživují doplňky, jídelní stůl a barevné židle.

Přečtěte si také: Zajímavá rekonstrukce zanedbaného předměstského domu ve francouzském Nice

foto: freshome.com

foto: freshome.com

foto: freshome.com

foto: freshome.com

V zadní části domu se nachází i otevřený prostor na hraní, který je propojený s kuchyní a zároveň i s obývákem. V obývacím pokoji najdeme mnoho zajímavých doplňků, jako například barevný koberec, starý kolo či lodní kufry, které slouží i jako nábytek.

foto: freshome.com

foto: freshome.com

contemporary-apartment-2

„Kromě zachování průmyslového vzhledu prostoru byl důležitou součástí návrhů i omezený rozpočet. Všechny přidané konstrukční prvky jsou chytře navrženy tak, aby finanční prostředky majitelů byly soustředěny především na kuchyni a novou fasádu.“ řekli architekti.

Přečtěte si také: Rekonstrukce třípokojového bytu, jejímž cílem je vkusné útulné bydlení

contemporary-apartment-13

text: Lenka Varchoľaková
foto: freshome.com

Reklama

Komentovat