Atypická dřevostavba u Prahy s interiérem ve skandinávskem stylu

Cílem návrhu bylo usadit stavbu na pozemek tak, aby se zahrada stala rozšířeným obytným prostorem a západní slunce si našlo cestu do denní místnosti. Podařilo se, a tak se dům stal příjemným a vlídným ke svému okolí, aniž by zároveň přestal respektovat povahu svých obyvatel.

Novostavba rodinného domu v Kbelích u Prahy je volně stojícím objektem, přiléhá však ke stávající stavbě garáže. Nosnou částí domu je dřevěná rámová konstrukce (systém two by four) s dřevěnými stropy a střechou. Do tvaru domu se promítlo přání majitelů zachovat garáž a vzrostlou třešeň v severovýchodním rohu pozemku a vzhledem k plánované stavbě sousedního objektu také zpracovaná studie oslunění, která měla vliv na umístění oken.

Reklama
Ve východní části získal dům podlaží, denní prostor architekti umístili pod zvýšenou pultovou střechou. Foto: Petr Karšulín

Ve východní části získal dům podlaží, denní prostor architekti umístili pod zvýšenou pultovou střechou. Foto: Petr Karšulín

Do domu se vstupuje z venkovní dřevěné terasy, která zároveň vytváří kryté zápraží. Odvětranou fasádu tvoří modřínová prkna na roštu. Foto: Petr Karšulín

Do domu se vstupuje z venkovní dřevěné terasy, která zároveň vytváří kryté zápraží. Odvětranou fasádu tvoří modřínová prkna na roštu. Foto: Petr Karšulín

Foto: Petr Karšulín

Foto: Petr Karšulín

Centrální část domu architekti navrhli jako spojitou denní místnost s velkým oknem. Směrem do zahrady se nachází jídelní část s kuchyňskou nikou a směrem k severní stěně umístili autoři návrhu obývací prostor. Na podestě v patře našla své místo pracovna, a také dětský pokoj s malou koupelnou. V přízemí pod vloženým patrem se ukrývá malá ložnice, pokoj a koupelna. Dům je vytápěn sálavými panely a kamny na dřevo.

Foto: Petr Karšulín
Přečtěte si také:

Atypická dřevostavba u Prahy s interiérem ve skandinávskem stylu

Přímé schodiště rozděluje místnost na dvě části a zároveň slouží jako úložný prostor. Interiér je zařízen jednoduše, čistě, ve skandinávském duchu…Foto: Petr Karšulín

Přímé schodiště rozděluje místnost na dvě části a zároveň slouží jako úložný prostor. Interiér je zařízen jednoduše, čistě, ve skandinávském duchu…Foto: Petr Karšulín

Vzdušnou denní místnost zásobuje denním světlem velké okno, odkud se dá vstoupit do zahrady. Okno mohou majitelé dle potřeby zaclonit posuvnou okenicí. Foto: Petr Karšulín

Vzdušnou denní místnost zásobuje denním světlem velké okno, odkud se dá vstoupit do zahrady. Okno mohou majitelé dle potřeby zaclonit posuvnou okenicí. Foto: Petr Karšulín

Z koupelny v přízemí je velkorysý výhled do zahrady. Stejně jako v celém interiéru zde dominuje bílá. Foto: Petr Karšulín

Z koupelny v přízemí je velkorysý výhled do zahrady. Stejně jako v celém interiéru zde dominuje bílá.

 

logo_salon_drevostavieb

Návrh: ELLEMENT, Ing. Arch. Jitka Resslová, MgA. Jan Pavézka
www.ellement.cz
Zastavěná plocha: 100 m2
Užitná plocha: 125 m2

Text: www.salondrevostaveb.cz
Redakční úprava: Dominika Záveská
Foto: Petr Karšulín

Komentáře

  • Uvnitř pěkné,zvenku děs a hrůza.

    Jan

Komentovat