
Zavařujte zdravě a jednoduše
Není pravda, že zavařování patří mezi pracné způsoby konzervace a kompoty a marmelády jsou nezdravé, protože obsahují hodně cukru. Jde to dělat i jednoduše a dietně.

Zpracujte ovoce zajímavě
Džemů, kompotů a ovocných salátů sice nikdy není dost, ale když se poštěstí bohatá sklizeň, může se ve vás probudit chuť experimentovat. Čím si tedy zpracování úrody ozvláštnit, aby vás těšila dvojnásob?

Znáte test čerstvosti vajíček? Víte, jak se mají správně skladovat a jak dlouho vám doma vydrží?
Vajíčka by měla být v každé lednici. Uděláte z nich rychlý a výživný pokrm na snídani či na svačinu, potřebujete je při zapékání, pečení, do večerní omelety se zeleninou. Dalším kladem je, že při dobrém skladování vydrží dlouho, i když ne neomezeně. Jak dlouho tedy vajíčka opravdu vydrží? Jak zjistit, zda jsou stále v pořádku?

Jak si můžete upéci dokonalou pizzu s křupavým základem
Je-li ve vaší rodině pizza jedním z nejoblíbenějších jídel, určitě vás už napadlo udělat si ji doma. A možná jste už i několik způsobů přípravy vyzkoušeli. Ať ano, nebo ne, máme pro vás několik tipů, jak si můžete upéci dokonalou pizzu s křupavým základem, výbornou omáčkou a bohatým obložením podle vašich chutí.

Jak zpracovat drobné ovoce?
Zatímco o první zralé jahody a maliny bývá na zahradě skoro bitka, další týden zbyde i na ovocné knedlíky a bublaninu. O pár dnů později už jsou všichni ovoce přejedení a řeší se otázka: Kam […]

Projezte se ke zdraví
Imunita se letošní zimu, a vlastně skoro celý poslední rok, řeší více než kdykoli před tím. Víte, ale co to přesně je a jak ji zlepšit?

Vydatné houbové polévky, které vás v zimě zahřejí i zasytí
Hustá jídla ze sušených hub jsou během těchto chladných dnů ideálním obědem i večeří. Připravte si bohatou polévku, v níž budou zastoupeny všechny důležité složky živin. Zahřejí, zasytí, dodají vitamíny a minerály. Jídlem „z jednoho hrnce“ ušetříte čas i energii. Vyzkoušejte některý z našich tří zimních houbových receptů.

Skvělý recept na podporu imunity a boj proti virům? Léčivý sirup z černého bezu
Černý bez se po staletí používá jako lék proti nachlazení a chřipce. Zvyšuje imunitu a je silným prostředkem k léčbě virových infekcí. Vyzkoušejte recept na bezový sirup, který podpoří vaše zdraví a stojí podstatně méně než sirupy z obchodu či lékárny.

Jak uchovat úrodu (nejen) přes zimu
Sušení, zavařování, mražení – to jsou tři nejčastější způsoby, jak lze uchovat přebytky ovoce a zeleni do zimy a déle. Každý z jich je vhodný na něco jiného a každý má své výhody i nevýhody.

5 způsobů, jak rychle zpracovat úrodu
Domácí ovoce a zeleninu si můžete vychutnávat po celý rok. Stačí přebytky správně zpracovat. Který způsob je pro vás ten nejvhodnější?