
Znáte test čerstvosti vajíček? Víte, jak se mají správně skladovat a jak dlouho vám doma vydrží?
Vajíčka by měla být v každé lednici. Uděláte z nich rychlý a výživný pokrm na snídani či na svačinu, potřebujete je při zapékání, pečení, do večerní omelety se zeleninou. Dalším kladem je, že při dobrém skladování vydrží dlouho, i když ne neomezeně. Jak dlouho tedy vajíčka opravdu vydrží? Jak zjistit, zda jsou stále v pořádku?

Jak si můžete upéci dokonalou pizzu s křupavým základem
Je-li ve vaší rodině pizza jedním z nejoblíbenějších jídel, určitě vás už napadlo udělat si ji doma. A možná jste už i několik způsobů přípravy vyzkoušeli. Ať ano, nebo ne, máme pro vás několik tipů, jak si můžete upéci dokonalou pizzu s křupavým základem, výbornou omáčkou a bohatým obložením podle vašich chutí.

Jak zpracovat drobné ovoce?
Zatímco o první zralé jahody a maliny bývá na zahradě skoro bitka, další týden zbyde i na ovocné knedlíky a bublaninu. O pár dnů později už jsou všichni ovoce přejedení a řeší se otázka: Kam […]

Projezte se ke zdraví
Imunita se letošní zimu, a vlastně skoro celý poslední rok, řeší více než kdykoli před tím. Víte, ale co to přesně je a jak ji zlepšit?

Vydatné houbové polévky, které vás v zimě zahřejí i zasytí
Hustá jídla ze sušených hub jsou během těchto chladných dnů ideálním obědem i večeří. Připravte si bohatou polévku, v níž budou zastoupeny všechny důležité složky živin. Zahřejí, zasytí, dodají vitamíny a minerály. Jídlem „z jednoho hrnce“ ušetříte čas i energii. Vyzkoušejte některý z našich tří zimních houbových receptů.

Skvělý recept na podporu imunity a boj proti virům? Léčivý sirup z černého bezu
Černý bez se po staletí používá jako lék proti nachlazení a chřipce. Zvyšuje imunitu a je silným prostředkem k léčbě virových infekcí. Vyzkoušejte recept na bezový sirup, který podpoří vaše zdraví a stojí podstatně méně než sirupy z obchodu či lékárny.

Jak uchovat úrodu (nejen) přes zimu
Sušení, zavařování, mražení – to jsou tři nejčastější způsoby, jak lze uchovat přebytky ovoce a zeleni do zimy a déle. Každý z jich je vhodný na něco jiného a každý má své výhody i nevýhody.

5 způsobů, jak rychle zpracovat úrodu
Domácí ovoce a zeleninu si můžete vychutnávat po celý rok. Stačí přebytky správně zpracovat. Který způsob je pro vás ten nejvhodnější?

Exotická siesta – osvěžující a zdravý dezert za 20 minut
Ovocné krémy kombinované se šlehačkovými nebo tvarohovými jsou jednoduchým základem pro osvěžující a zdravý dezert.

Popenec patří do lékárny i jarní kuchyně
Již od středověku je popenec všestranné léčivo, které pomáhalo proti moru i uhranutí. To už dnes asi neoceníte, ale určitě využijte jeho protizánětlivé účinky. Nebo to, že podporuje chuť k jídlu a hojí trávicí trakt.