Jak uchovat úrodu (nejen) přes zimu
Sušení, zavařování, mražení – to jsou tři nejčastější způsoby, jak lze uchovat přebytky ovoce a zeleni do zimy a déle. Každý z jich je vhodný na něco jiného a každý má své výhody i nevýhody.
5 způsobů, jak rychle zpracovat úrodu
Domácí ovoce a zeleninu si můžete vychutnávat po celý rok. Stačí přebytky správně zpracovat. Který způsob je pro vás ten nejvhodnější?
Exotická siesta – osvěžující a zdravý dezert za 20 minut
Ovocné krémy kombinované se šlehačkovými nebo tvarohovými jsou jednoduchým základem pro osvěžující a zdravý dezert.
Popenec patří do lékárny i jarní kuchyně
Již od středověku je popenec všestranné léčivo, které pomáhalo proti moru i uhranutí. To už dnes asi neoceníte, ale určitě využijte jeho protizánětlivé účinky. Nebo to, že podporuje chuť k jídlu a hojí trávicí trakt.
Toto jsou 3 TOP recepty roku 2019 ze sociálních sítí
I když je rok 2019 už za námi, přinesl mnoho zajímavých nápadů, které si můžeme přenést do budoucnosti. Například: recepty na dobroty, které získaly na sociálních sítích nejvíce hlasů. Víte, které patřily k nejoblíbenějším?
Zdravý nektarinkový koláč s limetkou
Limetka s nektarinkou vytváří velmi chutnou a zdravou kombinaci. Oceníte ji v syrovém stavu v rámci ovocného salátu, ale například i v chutném koláči.
Výborné masopustní koblihy plněné vanilkovým krémem
Každá hospodyně zná recept na tradiční masopustní koblihy. Vláčné těsto s troškou rumu při smažení provoní celý dům, k tomu chutná domácí povidla a po chvíli zůstanou jen prázdné talíře. Máte chuť vyzkoušet nový recept?
Zdravé zeleninové pomazánky: Ideální při hubnutí a chutnají i dětem!
Základem zdravého stravování je dostatek hodnotných bílkovin, zdravých tuků a sacharidů. Pomazánky chutnají nejlépe na domácím kváskovém chlebu, ale obohatí jakékoliv jídlo. Oceníte je jako pomazánku na svačinový chléb pro děti, ale i jako „dip“ k pečeným bramborám či těstovinám.
Čtyři osvědčené recepty na chutný vánoční punč
První mrazy i kalendář nám ukazují, že Vánoce se blíží a s nimi i čas chutných dobrot. Kromě těch navařených a napečených je v mnoha rodinách tradicí podávání domácích svátečních nápojů. Nepřidáte se?
Domácí hamburgerové žemle: chutné, čerstvé a voňavé!
Rádi si pochutnáte na hamburgerech? Ať už máte rádi masové, sýrové nebo zeleninové, důležitá je kvalitní žemle. Výhodou je, že ty nejlepší si můžete upéci sami doma.