V bytě uprostřed starého města žijí s komfortem rodinného domu

Velkometrážní byt na nejvyšším podlaží nového bytového domu v bratislavském Starém Městě se nabízeným komfortem přibližuje bydlení v rodinném domě. Jeho výhodou je však centrální poloha v rámci města.
Foto: Tomáš Manina

Foto: Tomáš Manina

Foto: Tomáš Manina

Foto: Tomáš Manina

Celkovou rozlohu bytu 144 m² rozšiřují plochy balkónů orientované na sever do ulice a prostorná zimní zahrada, otočená do klidného slunečního dvora s výhledem – příjemný pobytový prostor v exteriéru, využitelný během celého roku.

Reklama

Foto: Tomáš Manina

Foto: Tomáš Manina

Foto: Tomáš Manina

Foto: Tomáš Manina

Reprezentativní byt je novým domovem pro starší pár. Návrh vystihují kvalitní přírodní materiály, nadčasové řešení a elegantní nábytek od renomovaných italských a rakouských designérů.

Byt prošel kompletní změnou dispozice – téměř nic nezůstalo na původním místě. V rámci rekonstrukce se měnily všechny rozvody a podlahy. V historizujícím duchu se nesou nové radiátory, vypínače i zásuvky. FOTO TOMÁŠ MALÝ
Přečtěte si také:

Citlivá rekonstrukce bytu v historickém centru Prahy propojila prvky minulosti s moderním minimalismem

Foto: Tomáš Manina

Foto: Tomáš Manina

Foto: Tomáš Manina

Foto: Tomáš Manina

Hlavní společenský prostor bytu – obývák s jídelnou – odděluje a současně spojuje oboustranně fungující nábytkový prvek z běleného dubového dřeva.

Foto: Tomáš Manina

Foto: Tomáš Manina

Foto: Tomáš Manina

Foto: Tomáš Manina

Další výraznou součástí interiéru je tmavý box, ve kterém je soustředěn hygienický blok, zvenku obložený tmavým ořechovým dřevem s perforací.

FOTO Lucia Pristachová Hô-Chí
Přečtěte si také:

Rekonstrukce koupelny: Montáž WC má přednost

Foto: Tomáš Manina

Foto: Tomáš Manina

Nejen návrh, ale i kompletní dodávka a koordinace výstavby interiéru byly zrealizované v režii našeho ateliéru.

Foto: Tomáš Manina

Foto: Tomáš Manina

Foto: Tomáš Manina

Foto: Tomáš Manina

pudorys

1
Přečtěte si také:

Před rekonstrukcí byl byt zahlcen odpadem, dnes je k nepoznání

Projekt: Interiér bytu G

Autoři: Andrea Ambrovičová, Juraj Mikulaj, spolupráce Martin Simonides
Status: Realizace
Místo: Bratislava, SVK
Rok: 2011–2015
Užitková plocha: 178 m2

Foto: Tomáš Manina

Komentovat