Poznejte užitečné způsoby, jak zužitkovat slupky z cibule a česneku. Možná vás překvapí, na co všechno se dají použít!
Určitě jste už zaznamenali trend co nejlépe zužitkovat každou část rostlin, ovoce a zeleniny. Říká se tomu i vaření „od kořene po stonek“, při kterém žádná část nevyjde nazmar. I naše prababičky to velmi dobře věděly – za jejich časů bylo nemyslitelné vyhodit jakoukoliv část zeleniny – všechno použily. Víte o tom, že i „papírové“ slupky z cibule a česneku vám mohou dobře posloužit?
Recept na úžasné nakládané oříšky v medu
Chcete si vytvořit chutnou a přitom velice zdravou pochoutku, kterou můžete postupně ujídat třeba ke svačině s jogurtem, nebo ji přidávat do salátů? Máme pro vás recept na lískové oříšky naložené v medu.
5 nejčastějších chyb při pečení, které mohou zničit vaše koláče, zákusky či dorty
Určitě chcete, aby vaše příprava koláčů a zákusků dopadla na výbornou. Bohužel ne vždy je tomu tak a i ten nejlepší kuchař má právo na omyl. Znáte nejčastější chyby při pečení? Těmto se vyplatí (i dá) předem vyhnout!
Zavařujte zdravě a jednoduše
Není pravda, že zavařování patří mezi pracné způsoby konzervace a kompoty a marmelády jsou nezdravé, protože obsahují hodně cukru. Jde to dělat i jednoduše a dietně.
Zpracujte ovoce zajímavě
Džemů, kompotů a ovocných salátů sice nikdy není dost, ale když se poštěstí bohatá sklizeň, může se ve vás probudit chuť experimentovat. Čím si tedy zpracování úrody ozvláštnit, aby vás těšila dvojnásob?
Znáte test čerstvosti vajíček? Víte, jak se mají správně skladovat a jak dlouho vám doma vydrží?
Vajíčka by měla být v každé lednici. Uděláte z nich rychlý a výživný pokrm na snídani či na svačinu, potřebujete je při zapékání, pečení, do večerní omelety se zeleninou. Dalším kladem je, že při dobrém skladování vydrží dlouho, i když ne neomezeně. Jak dlouho tedy vajíčka opravdu vydrží? Jak zjistit, zda jsou stále v pořádku?
Jak si můžete upéci dokonalou pizzu s křupavým základem
Je-li ve vaší rodině pizza jedním z nejoblíbenějších jídel, určitě vás už napadlo udělat si ji doma. A možná jste už i několik způsobů přípravy vyzkoušeli. Ať ano, nebo ne, máme pro vás několik tipů, jak si můžete upéci dokonalou pizzu s křupavým základem, výbornou omáčkou a bohatým obložením podle vašich chutí.
Jak zpracovat drobné ovoce?
Zatímco o první zralé jahody a maliny bývá na zahradě skoro bitka, další týden zbyde i na ovocné knedlíky a bublaninu. O pár dnů později už jsou všichni ovoce přejedení a řeší se otázka: Kam […]
Projezte se ke zdraví
Imunita se letošní zimu, a vlastně skoro celý poslední rok, řeší více než kdykoli před tím. Víte, ale co to přesně je a jak ji zlepšit?
Vydatné houbové polévky, které vás v zimě zahřejí i zasytí
Hustá jídla ze sušených hub jsou během těchto chladných dnů ideálním obědem i večeří. Připravte si bohatou polévku, v níž budou zastoupeny všechny důležité složky živin. Zahřejí, zasytí, dodají vitamíny a minerály. Jídlem „z jednoho hrnce“ ušetříte čas i energii. Vyzkoušejte některý z našich tří zimních houbových receptů.