Bezmasá jídla recepty

Máslové lívance
Recepty

Toto jsou 3 TOP recepty roku 2019 ze sociálních sítí

I když je rok 2019 už za námi, přinesl mnoho zajímavých nápadů, které si můžeme přenést do budoucnosti. Například: recepty na dobroty, které získaly na sociálních sítích nejvíce hlasů. Víte, které patřily k nejoblíbenějším?

zeleninové pomazánky
Recepty

Zdravé zeleninové pomazánky: Ideální při hubnutí a chutnají i dětem!

Základem zdravého stravování je dostatek hodnotných bílkovin, zdravých tuků a sacharidů. Pomazánky chutnají nejlépe na domácím kváskovém chlebu, ale obohatí jakékoliv jídlo. Oceníte je jako pomazánku na svačinový chléb pro děti, ale i jako „dip“ k pečeným bramborám či těstovinám.

polevka z dýně Hokkaidó
Recepty

Nejlepší podzimní recept? Hustá polévka z dýně Hokkaidó!

Přišlo ochlazení a s ním jasné znamení, že podzim už je tu. Jak oslavit podzimní dny, když ne kvalitní hustou dýňovou polévkou?

pečené kaštany
Recepty

Jak si doma připravit ty nejlepší pečené kaštany

Voňavé horké kaštany si nejčastěji vychutnáváme v zimě, venku z pouličních stánků či na trzích. Víte, jak si doma v troubě udělat tuto chutnou a zdravou delikatesu?

FOTO isifa/Shutterstock
Recepty

Polévkové zahřátí na zimu

Polévka je pro některé lidi nejoblíbenějším chodem. Speciálně v zimě, kdy se z ní při správných ingrediencích může stát účinný bojovník proti chorobám.

Recepty

Nevinný nanukový drink

Zchladit se ještě během posledních letních dnů pamlsky vonícími dozrálým ovocem, s vánkem ve vlasech a trávou pod nohama.

Recepty

Ledové polévky – osvěžující, rychlé a extrémně zdravé

Osvěžující, rychlé a extrémně zdravé. Polévky, ve kterých ještě plavou kostky ledu či dokonce zmrzliny, se nemusíte obávat zařadit během těchto parných letních dnů do jídelníčku.

Recepty

Chřest v kombinaci se sýry, mořskými plody nebo jako součást salátů

Od dubna do svatého Jana, kdy jeho sezona končí, má chřest výsostné místo ve zdravém jídelníčku. Jeho kulinářské přednosti v kombinaci se sýry, mořskými plody nebo jako součást salátů nelze nahradit žádnou jinou chutí, stačí ji jen směle vpustit do kuchyně.