jidlo

Ne všechno, co se tváří jako čerstvé, patří automaticky do lednice.
Spotřebiče

Ne všechno jídlo patří do lednice– pozor na banány, med i pečivo

Dáváte do lednice banány… a potom se divíte, že zčernají rychleji než si stihnete uvařit kávu? Nebo schováváte rajčata vedle másla, a potom vám přijdou tak nějak bez chuti? Nejste v tom sami – lednice se často stává výchozím bodem pro všechno, co „by se mohlo zkazit“, ale pravda je, že ne všechno tam má své místo.

přesolené jídlo
Nezařazené

Jak zachránit přesolené jídlo? Máme pro vás 9 vyzkoušených tipů

Slané jídlo přespříliš bývá důvodem k zklamání. Přesolené jídlo proto často končí v koši. Celkem zbytečně, protože i takto zdánlivě zkažené jídlo je možné opravit. Známe hned několik osvědčených triků, s nimiž můžete slanost zmírnit a pokrm zachránit. Rádi vám je prozradíme. 

Jak zorganizovat malý mrazák
Kuchyně

Máte malý mrazák a nic se vám tam už nevejde? Osvědčené tipy, jak využít každý volný kousek místa efektivně

Máte pocit, že se vám mrazák zmenšuje, protože se do něj už nic nevejde? Nebo v něm nacházíte zapomenuté poklady z dob, kdy jste chtěli být šéfkuchaři? Přinášíme osvědčené tipy, jak ho vyčistit, roztřídit a využít každý volný kousek místa efektivně.

Nejlepší české jídlo
Recepty

Tradiční české jídlo se umístilo v top 100 nejlepších jídel na světě. Patří mu 50. místo a není to svíčková

TasteAtlas Awards 2023/24 přinesly seznam 100 nejlepších jídel na světě, které zaujaly gurmány a cestovatele po celém světě. Tento seznam oslavuje rozmanitost a bohatství kulinářských tradic, a na vrcholu se objevují skutečné kulinářské skvosty. Naše česká kuchyně se umístila přesně v polovině.

Indická kuchyně
Recepty

Zažijte Indii na talíři: Jednoduché a exotické recepty, které zvládne každý

Tradiční indická kuchyně je prosycená nezapomenutelnými vůněmi a mimořádnými chutěmi. Její pokrmy jsou tak charakteristické a nezaměnitelné, že svým aroma dokáží v malém okamžiku připomenout prožitky nebo místa. Tradiční indické pokrmy jsou čím dál více populární a díky široké nabídce obchodů s typickými surovinami jsou i přístupné. Vyzkoušejte některé kořeněné ve své kuchyni.

Valentýnský dezert
Recepty

Valentýnská tříchodová večeře: Recepty, které očarují chuťové buňky i srdce

Je tady den plný lásky a romantiky. A co je lepšího, než když v tento slavnostní den překvapíte svou drahou polovičku nějakým dobrým jídlem? Z tohoto důvodu jsme pro vás připravili kulinářského průvodce, který spojuje chuťový zážitek s nádechem romantiky. Tyto recepty nejenže zahřejí srdce vašeho partnera, ale také rozechvějí vaše chuťové buňky.

Zbytky jídla
Recepty

Záchrana jídla: Poradíme, jak využít zbytky masa, luštěnin či ovoce

V Evropské unii se každoročně vyhodí téměř 59 milionů tun potravin, což představuje 131 kg odpadu na osobu za rok. Více než polovinu tvoří odpad přímo z domácností.

Mexická kuchyně
Recepty

Mexická kuchyně zahřeje tělo a potěší oko. Vyzkoušejte ty nejznámější pokrmy

Mexická kuchyně je typická svou barevností, kořením, fazolemi a pálivými papričkami, které prohřejí tělo. Mexická kuchyně je dokonce součástí nehmotných památek UNESCO. Jaké jsou tradiční recepty mexické kuchyně? Často hraje prim chilli paprička, guacamole a spousta zeleniny.

Bramborák
Recepty

Co nevíte o bramboráku a jak si ho připravit netradičně

Tradiční bramborák patří do české kuchyně více než 200 let, ale původ u nás nemá. Smažené placky ze syrových strouhaných brambor připravují i germánské a slovanské národy a znají je také v Maďarsku. Pokrm podobný našim bramborákům jedí i Židé o svátku chanuka. Křupavý bramborák se dá připravit jak na slano, tak na sladko.

Hovězí vývar
Recepty

Od babiččina hovězího vývaru až k vietnamské Pho. Tradiční a exotické recepty pro každou kuchyni

Silný poctivý domácí vývar není jakákoliv polévka, a proto ho neuvaříme s kupovaným bujónem v kostce. Nejlepší poctivé vývary umí zpravidla babičky. Poctivé domácí vývary si budou v české kuchyni vždy držet své přední místo – jsou skvělé jako základ do omáček, polévek a do rizota.