vareni
Tipy od profesionálů, jak si zorganizovat kuchyni jako šéfkuchař
Pokud to s vařením myslíte vážně a rádi trávíte hodiny zkoušením nových jídel, které zapůsobí na vaše hosty, inspirujte se radami zkušených kulinářů, a pozdvihněte tak úroveň vaší kuchyně.
Znáte nejjednodušší způsob, jak oloupat a nasekat česnek? Šéfkuchaři používají osvědčenou techniku, která vám přípravu česneku výrazně urychlí
Ať už připravujete kuřecí maso, dušenou zeleninu, karbanátky, marinádu, nebo dresink – česnek udělá každé jídlo ještě chutnějším. Nemluvě o tom, že je plný zdraví prospěšných látek. Jediným problémem je jeho loupání. Tenké vrstvy slupek se neodstraňují nejsnáze, naštěstí i na to vymysleli šikovní kuchaři zjednodušení.
Posuňte své vaření dál s exkluzivními varnými deskami Siemens studioLine
Nová technologie inteligentních flexZón a unikátní ovládání Blue dual lightSlider nabízejí maximální flexibilitu, kterou potřebujete, i eleganci, jakou si zasloužíte. Sortiment domácích spotřebičů Siemens se rozšiřuje o několik modelů prémiových varných desek z řady studioLine s těmi nejmodernějšími technologiemi i úchvatným designem.
Poznejte užitečné způsoby, jak zužitkovat slupky z cibule a česneku. Možná vás překvapí, na co všechno se dají použít!
Určitě jste už zaznamenali trend co nejlépe zužitkovat každou část rostlin, ovoce a zeleniny. Říká se tomu i vaření „od kořene po stonek“, při kterém žádná část nevyjde nazmar. I naše prababičky to velmi dobře věděly – za jejich časů bylo nemyslitelné vyhodit jakoukoliv část zeleniny – všechno použily. Víte o tom, že i „papírové“ slupky z cibule a česneku vám mohou dobře posloužit?
5 nejčastějších chyb při pečení, které mohou zničit vaše koláče, zákusky či dorty
Určitě chcete, aby vaše příprava koláčů a zákusků dopadla na výbornou. Bohužel ne vždy je tomu tak a i ten nejlepší kuchař má právo na omyl. Znáte nejčastější chyby při pečení? Těmto se vyplatí (i dá) předem vyhnout!
Vaří a pečou, ale i odsávají a mají vše pod kontrolou: zaostřeno na nejnovější varné desky
Vaří a pečou, ale i odsávají, snímají a mají vše pod kontrolou. Vybrali jsme pro vás ty nejzajímavější varné desky na trhu, které překvapí moderními funkcemi i designem.
Zdravé a chutné jídlo za co nejkratší dobu
Jak potraviny správně upravovat? Vitariánství, tedy přijímání výhradně syrových potravin rostlinného původu, připravovaných pouze do 42° C, tzv. raw food, se stává poměrně rozšířeným způsobem stravování a také určitým životním stylem. Tepelná úprava pokrmů (a to nejen masa) je však důležitá především pro zneškodnění nežádoucích mikroorganismů, například bakterií Salmonely, E. coli, nebo Listérií.
Vaření je hra
Pokud svou kuchyni vybavíte spolehlivými pomocníky ORGA-LINE, vaření pro Vás bude hra. Držák nožů je tu proto, aby zvýšil bezpečnost Vaší práce v kuchyni. Držák talířů udělá čáru přes rozpočet zbytečným střepům a dopřeje tak […]
Plnou parou za vitamíny
Parní trouba je spotřebič, který nám umožňuje vychutnat si identickou chuť a vůni jídla. Vaření v páře není nic nového pod sluncem, znaly ho naše babičky a jeho výhody využívají desetiletí profesionální šéfkuchaři. Tento způsob […]